Lunch Menu


IMG_8021-3

Szanowni Goście,

 

W dniach od 15.04 ( poniedziałek )  do 19.04. ( piątek ) restauracja dla gości indywidualnych zamknięta, przyjmujemy jedynie rezerwacje z menu świątecznym do których serdecznie zapraszamy.

W razie pytań jesteśmy do dyspozycji codziennie w godzinach 12.00-21.00 pod numerem telefonu: 604-575-720

 

15.04-19.04 – wyłącznie rezerwacje – imprezy zorganizowane z menu świątecznym

20.04 ( sobota ) – godzina 12.00 – 15.00 odbiór zamówień świątecznych

21.04 ( niedziela ) restauracja zamknięta

22.04 (poniedziałek) restauracja zamknięta

 

Wesołego Alleluja i mokrego dyngusa życzy zespół restauracji LEMON TREE

 

 

Menu wielkanocne:

( zamówienia indywidualne na potrawy świąteczne przyjmujemy do 18.04 ( czwartek ) do godziny 16.00, odbiór zamówień w sobotę między godziną 12.00 a 15.00

 

Przekąski zimne:

 

  • Jajka faszerowane – mix:

– pasta jajeczna ze szczypiorkiem

– wędzonym łososiem

– pieczarkami z cebulką

– pastą tuńczykową

– pastą z szynki i por

  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka w majonezie
  • Rożki z ciasta filo ze szpinakiem i fetą
  • Tatar ze śledzia
  • Roladki z łososia z cytrynowym mascarpone
  • Deska paszetów świątecznych z żurawiną, śliwką, klasycznym, z dziczyzny
  • Pasztet wegetariański
  • Deska mięs wędzonych i pieczonych z chrzanem i ćwikłą
  • Ozorki w galarecie
  • Galaretka z nóżek wieprzowych
  • Galaretka z kurczaka z jajkiem i zielonym groszkiem
  • Schab ze śliwka i morelą w galarecie

Sałatki

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem
  • Sałatka z tuńczykiem na mixie sałat z warzywami i jajkiem, czerwoną fasolą i sosem miodowo-musztardowym
  • Sałtka cezar z kurczakiem lub krewetkami
  • Sałatka szopska z serem feta oraz sosem vinaigrette
  • Sałatka Caprese z mozarellą i pomidorem oraz zielonym pesto

+ Dodatki

  • Pikle, marynaty
  • Pieczywo, masło

DANIA CIEPŁE:

Zupy

  • Świąteczny barszcz biały z jajkiem i kiełbasą biała
  • Żurek wielkanocny na naturalnym zakwasie z jajem i kiełbaską

 

Dania główne:

  • Kiełbaski białe pieczone z cebulą w sosie miodowo-musztardowym
  • Baba ziemniaczana świąteczna z sosem grzybowym
  • Szynka wieprzowa w sosie chrzanowym
  • Filet z kaczki z marynowanym jabłkiem, sosem żurawinowo-wiśniowym
  • Poliki wołowe w sosie własnym na winie
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie winnym lub kurkowym
  • Roladka z kurczaka zawijana w cieście filo faszerowana

pieczarkami z sosem serowo-pietruszkowym,

  • Rolada z sandacza zawijana w cieście filo faszerowana szpinakiem
  • Łosoś w sosie z zielonego pieprzu,

+ Dodatki ( dwa lub cztery do wyboru)

  • gratine – ziemniaki francuskie zapiekane z ziołami w słodkiej śmietanie
  • mini kopytka/gnocchi
  • Ryż basmanti
  • marchewka glazurowana w miodzie
  • buraczki duszone
  • surówki

 

Słodkie:

  • Wybór świątecznych ciast: /sernik, mazurek, babka /
  • Świeże owoce filetowane: /melon, ananas, pomarańcze, winogrona, mandarynki/