WIGILIA W LEMON TREE


 

IMG_2150IMG_3325-3

WIGILIA FIRMOWA W LEMON TREE

LUB

CATERING ŚWIĄTECZNY

 Restauracja Lemon Tree zaprasza do skorzystania z naszego lokalu podczas organizacji wigili firmowej. Proponujemy kameralny obiad przy świątecznym stole lub kolację w większym gronie połączoną z zabawą. Tych którzy planują taką uroczystość w siedzibie firmy serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszego wspaniałego cateringu Realizujemy mniejsze zamówienia z dowozem potraw i kompleksową organizację przyjęć świątecznych na dużą ilość osób

Proponujemy tradycyjne dania świąteczne gwarantując jakość produktu, świeżość i własnoręczne wykonanie. Jeśli nasza propozycja wzbudzi Państwa zainteresowanie proszę wybrać interesujące Państwa pozycje i określić parametry imprezy (ilość osób, godziny, ewentualnie budżet itp.) i odesłać. Zaproponujemy Państwu odpowiednie ilości potraw i skalkulujemy poczestunek według podanych wskazówek.

Zapraszam również do kontaktu telefonicznego lub osobistego spotkania w restauracji jak i we wskazanym przez Państwa miejscu

Pozdrawiam serdecznie Dariusz Michalczyk 604575720

 

MENU ŚWIĄTECZNE

 

ZUPA:

Tradycyjny barszcz czerwony czysty/ z uszkami/ z pasztecikami

Zupa grzybowa z łazankami

Krem z buraka z kozim serem i karmelizowanymi pestkami dyni

DANIA GORĄCE:

Domowe pierogi wigilijne z kapustą i grzybami

Domowe pierogi z kaczką i kaszą gryczaną

Kapusta wigilijna z aromatycznymi grzybami

Roladki z białej ryby ze szpinakiem i fetą z sosem cytrynowym

Filet z karpia smażone na złoto w delikatnej panierce

Sandacz w sosie z pora z kaparami

Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym

Kaczka w sosie żurawinowo-wiśniowym

Schab faszerowany śliwką/morelą w sosie własnym

Roladka z kurczaka faszerowana warzywami i mozarellą z sosem pomidorowym

Ryż dziki

Kluski ślaskie

Kopytka

Puree ziemniaczane

Gratina ziemniaczana

Ziemniaki opiekane

Pieczone warzywa korzenne

Kapusta czerwona

Bukiet warzyw na parze

Buraczki karmelizowane na miodzie

Mini marchewka w emulsji pomarańczowo-maślanej

Bułeczki bankietowe

PRZEKĄSKI ZIMNE:

Deska mięs pieczonych ze schabem po warszawsku

Deska mięs wędzonych z własnej wędzarni

Deska pasztetów ( np: z żurawiną, ze śliwką, czysty)

Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym

Półmisek z pasztetem wegetariańskim

Tatar ze śledzia marynowanego w soku z buraka z musztardą francuską, imbirem i czerwoną cebulą

Śledzie w oleju z cebulką

Śledzie pod pierzynką z jabłkiem, śmietaną i cebulką

Śledzie w pomidorach z rodzynkami, cebulą, porem

Półmisek ryb wędzonych ( łosoś, pstrąg, makrela, halibut, śledź )

Ryba po grecku

Karp po żydowsku

Szczupak faszerowany

Sandacz faszerowany

Łosoś pieczony w całości

Paszteciki z ciasta filo z kaczką

Karp w galarecie z dodatkiem warzyw

Roladki z łososiem i cytrynowym mascarpone w cieście szpinakowym

Tortilla trio: z łososiem w teryaki, z kurczakiem, z pieczarkami

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Quiche z łososiem

Quiche z grzybami

Sałatka śledziowa z orzechami i bakaliami

Sałatka nicejska z tuńczykiem, zieloną fasolką i gotowanym jajkiem

Sałatka ma mixie sałat z pieczonym łososiem

Sałatka z kaczką z buraczkami gruszką marynowaną i mixem sałat

Kanapeczki dekoracyjne świąteczne ( z łososiem wędzonym, cytrynką i koperkiem, ze śledziem, cebulką i ogóreczkiem, z pastą jajeczną i szczypiorkiem)

Koreczki śledziowe, serowe

DESERY:

Wybór ciast świątecznych (sernik, szarlotka, makowiec, piernik, babeczki)

Gruszki w białym winie i pomarańczach z mascarpone i prażonymi pistacjami

Panna cotta z musem truskawkowym

Mus czekoladowy z wiśniami

Tiramisu

NAPOJE ZIMNE:

Aromatyczny kompot z suszu

Soki owocowe

Woda

NAPOJE GORĄCE:

Kawa oraz herbata

POZOSTAŁE KOSZTY:

Przygotowanie stołów/bufetów z dekoracją świąteczną

Zastawa stołowa oraz sprzęt potrzebny do realizacji zamówienia

Napoje alkoholowe

Obsługa kelnerska

Transport

Ewentualnie dodatkowe koszty:

Muzyka na żywo 500 – 2000 zł. w zależności od konfiguracji